Idea - Terv - Elgondolás - Megvalósítás, valamint egy elem, aki összeköti ezeket...

Keresés

2011. december 14., szerda

Gyakorlati kérdés...

Vannak az életben fontossági sorrendek, amiket kódolva hordozunk magunkban...az egyik ilyen veleszületett primátus számomra a Családom. 
Kevés olyan dolog van az életben, amit ne tennék meg a saját családomért. Az egyik ilyen tett, a testvérem költözésével van szoros kapcsolatban. A Jövevény érkezésének vonzata a nagyobb lakásba költözés, amely rászorult a munkás kezek érintésére. A költségek leszorításának egyik legideálisabb megoldása a "csináld magad" mozgalom átmeneti megalapítása volt a családon belül. 
A munkálatok elkezdése előtt a tervezés fázisa itt sem maradt el. A testvérem megkért, hogy alkossam meg az elképzeléseit virtuálisan, hogy lássa, vajon jó ötlet-e az adott alapanyagok beszerzése. Természetesen a munkám mellett kevés időm jutott a tervek tökéletes és fotorealisztikus elkészítésére, de ennél a munkánál - a megrendelő személyét is tekintetbe véve - nem voltak annyira szigorú elvárások. Inkább a befektetett energiák domináltak, valamint az a hangos ütvefúró szerkezet, amivel egy pár óra leforgása alatt a meglévő fürdőszobát a szocializmus által megalkotott panelkockává alakítottam. Ez számunkra egy olyan munka volt, ahol mindent megtettünk azért, hogy a Család végül egy otthonba érkezzen haza. A mai állapotokat tekintve ez sikerült is. Sokat tanultam ezen a kihíváson keresztül az elhivatottság fogalmáról. A 6. napon, mikor már szívritmuszavarokkal   keltünk az újabb napi 20 órás munkavégzés hajnalán rádöbbentem, hogy az igazán minőségi és lelkiismeretes munkavégzéshez mindent bele kell adni!

Néhány kép, a lakás tervezést is érintő szegmenséről:

A mai napig óriási élmény látni a keresztfiamat a lakásban randalírozni, amit a saját kezünkkel a testvéremmel együtt alkottunk ...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése